Vastaanoton pelisäännöt

Kannettavien paristojen ja akkujen vastaanotto

Recser Oy ja Päivittäistavarakauppa ry sopivat toiminnan käynnistyessä vuonna 2008 paristovastaanoton pelisäännöistä ja toimintatavoista. Näitä sääntöjä käytetään myös muiden kaupan toimipaikkojen kanssa.

Kaupan toimipisteiden tulee olla aktiivisia oman keskusliikkeensä, ketjunsa tai tukkurinsa suuntaan. Kaupan sisäinen tiedotus tapahtuu ketjujen sisäisillä toimilla.

  1. Recser Oy tuottajien puolesta tilasi ja toimitti vastaanoton käynnistysvaiheessa tarvittavat kuljetuslaatikot ja infomateriaalin, samoin vastaanotto-ohjeet kaupan toimipaikoille.
  2. Recser Oy toimitti kuljetuslaatikoita sopimuksen mukaisesti kaupan kokoa vastaavan tarpeen mukaan rahtivapaasti ketjujen keskusvarastoihin, joista ne siirtyivät sisäisessä logistiikassa myymälöihin.
  3. Kuljetuslaatikoita toimitettiin myös noutotukkuihin, joista kaupat saattoivat hakea ne maksutta käyttöön. Mikäli mikään normaali toimintatapa (noutotukku, kaupan oma logistiikka tai keskusvarastotilaus) ei soveltunut jollekin kaupan toimipaikalle sovittiin järjestelystä erikseen Recser Oy:n kanssa (info(a)recser.fi).
  4. Sopimuksen mukaan Recser Oy noutaa kaupan toimipisteestä kuljetuslaatikon, kun se on täynnä (30 kg). Tilaukset tapahtuvat keskitetysti yhdestä valtakunnallisesta numerosta, joka löytyy vastaanotto-ohjeesta. Kuljetusliike toimittaa automaattisesti ilman eri tilausta uuden laatikon täyden noudon yhteydessä.
  5. Vastaanotto kaupoissa käynnistyi 26.9.2008. Paristoja voidaan kerätä kaupan parhaaksi katsomaan välineeseen, kuljetusta varten kerätyt paristot ja akut tulee kuitenkin siirtää aina Recser Oy:n toimittamiin tai muihin soveltuviin kuljetusvälineisiin.
  6. Koska toiminta perustuu lainsäädäntöön, ei vastaanotettuja paristoja ja akkuja saa luovuttaa muille kuin tuottajarekisteriin hyväksytyille tuottajayhteisöille tai heidän nimeämilleen.